Milieudefensie

DOWN TO EARTH is een magazine van Milieudefensie waarvoor ik fotografeer. De portretserie heet DE ACTIVIST. Dat klinkt steviger dan het is. Want de wereld verbeteren kan iedereen, van doorgewinterde actievoerder tot advocaat, van boer tot student. In elk nummer van het magazine vind je telkens drie mensen die zich inzetten voor een groen doel. Aan mij de eer de portretfoto’s te maken.
Klik hier en lees de verhalen van de activisten.
Fotografie in opdracht van Marjan Petes / 8-13 Grafisch ontwerpers

 

Seiko

Voor Seikonde, het bald van Seiko Nederland fotografeer ik o.a. een serie portretten met bekende mensen uit de muziek, theater en sport. Onder de titel Moment suprème interviewd Willem schouten de mensen over bijzondere momenten in hun leven. Ik maak de portretten bij het interview. De ene keer kies ik voor studiofotografie de ander keer voor een locatie.

Miniportfolio

Miniportfolio van een aantal jaren geleden die nog steeds een beeld geeft van mijn gevarieerdheid als beeldmaker en tegelijkertijd sijpelt een eigen stijl erdoor. 

BDO Helder

Al meer dan 15 jaar ben ik de huisfotograaf van BDO. Voor hun personeelsblad maak ik al even lang een serie portretten van medewerkers in hun vrije tijd. En dat gaat maar niet vervelen. Niet voor mij, want het onderwerp en de mensen zijn steeds weer anders en niet voor het blad. Sterker nog. De serie verhuisde na een paar jaar van de achterpagina naar de cover. Wat mij betref is dat de meest eervolle plek voor een foto.

Met dank aan Scripta.

AAN DE KEUKENTAFEL met Coop

AAN DE KEUKENTAFEL is het magazine van supermarkt Coop waarvoor ik twee leuke rubrieken fotografeer. 

Met dank aan Suzanne Bodegraven en Totalspiel Authority Media

 

Life Unlimited

Bij Life Unlimited noemen we onze boeken ‘bookazines’, want we combineren de diepgang van een boek met het lees- en kijkplezier van een magazine. Voor de bookazines maakte ik portretten, productfoto’s en culinaire fotografie.

Recepten en foodstyling Maya Frijn, visagie Wilma Scholte en art direction Veronique Gielissen

Eigen Haard

Voor Eigen Haard fotografeerde ik een aantal jaren portretten voor het huurdersmagazine. Van ex-verslaafde die zijn eigen woning kreeg tot minister. Al die verschillende mensen ontmoeten is een van de leukste kanten van mijn werk als portretfotograaf. De fotoserie sloot ik af met drie portretten van huisdieren, want “Robert je legt zo mooi het karakter van de mensen vast. Kan je dat ook met dieren?”

CPNB

CPNB is al jaren een trouwe klan van mijn fotostudio. Van veel foto’s van prijswinnende boeken naar jaarverslagen en van de fotografie rond de kinderboekenweek tot promotie van het luisterboek. Op hiernaast zomaar wat willekeurige beelden uit mijn archief. 

Vriendin

Tijdschrift Vriendin staat vol verhalen van lezeressen. Mensen die het niet gewend zijn om voor de camera te staan. Het is, zonder twijfel, de moeilijkste specialiteit in de portretfotografie. Ook een van de leukste. Het is geweldig om te zien als mensen de fotostudio uitlopen met een rechte rug en trots op zichzelf zijn, na een fotosessie die ze zo onzeker begonnen. Ik fotografeer al 18 jaar voor het weekblad en het verveeld geen moment. Al die ontmoetingen, al die persoonlijkheden, ik vind het heerlijk. Zie ook ‘Daar doen we het voor.’

VGZ

Bij VGZ staan de ervaringen en meningen van klanten centraal. Zodat klanten ervaren dat ze ertoe doen. En als het om mensen gaat, dan wil graag de fotografie doen voor het jaarverslag doen. Ik werk nu een jaar of vijf voor VGZ. Bijgaand voorbeelden van de fotografie van het jaarverslag van vorig jaar.  

Girlz!

Fotografie voor Girlz!

Salomé Magazine

Salomé Magazine verdween al na drie jaar, maar in die tijd heb ik leuke opdrachten voor de uitgave mogen doen. Van modefotografie in het Hilton tot gezondheidsrubrieken met uitdagende items. En van het gelijkgenaamde sigarengenootschap tot Antonie Kamerling.

Glossy

Tekst volgt nog.

 

Gay Krant

Via Jolanda Rijling  van Cachet Communicatie fotografeer ik voor tal van merken beelden voor PR doeleinden. Vaak productfoto’s of sfeerbeelden die zo breed mogelijk gebruikt kunnen worden. Soms een blad waarmee een samenwerking aangegaan wordt. Zoals dit voorbeeld uit de Gay Krant.

ANWB

Hier komt tekst

 

Plus Woman

Hier komt tekst

 

FHM

Fotografie voor FHM

Opinieblad 2025

Hier komt nog tekst

 

 

NL tijdschrift ING

Fotografie voor tijdschrift NL van de ING. Portretfoto’s voor covers maar ook heel diverse andere fotografie-opdrachten. 

Men’s Health

Jaren lang fotografeerde ik voor Men’s Health. Van covers tot mode, van openingsspreads voor de meest uiteenlopende verhalen tot packshots. Van culinaire fotografie tot erothiek. Het kwam allemaal voorbij. Ik wil nog in mijn archief duiken voor het mooiste werk. Hier vast wat voorbeelden.

Panorama

In het begin van mijn loopbaan als fotograaf heb ik veel voor Panorama gefotografeerd. Omdat dit werk uit het tijdperk stamt dat fotografie nog analoog was, heb ik helaas nauwelijks beeld uit die tijd bewaard. Een tijd waarin ik vooral veel leerde omdat ik de meest uiteenlopende opdrachten mocht doen. Van reportages diep in de Surinaamse jungle tot glamourfotografie in vijfsterrenhotels. Bijgaand een aantal covers met mijn fotografie.