Beeldaanvraag

Vrijwel iedereen vraagt het na de fotosessie. “Krijg ik de foto ook?” Daarvoor zijn drie mogelijkheden:

 

Optie 1. Hoewel fotografie mijn inkomstenbron is, wil ik de foto (of foto’s) welke het tijdschrift heeft gepubliceerd gratis toesturen. Ik begrijp hoe leuk dat is en dat fotografie voor particulieren snel te duur wordt.

Het gaat dan wel alleen over de foto (of foto’s) die het tijdschrift heeft geplaatst en die ik dus al verwerkt en bewerkt heb.   Cadeautje:  Pay it Forward.

Optie 2. Wil je als particulier de hele serie geselecteerde beelden ontvangen, dan kan dat tegen een kleine vergoeding van 75 euro (inclusief 21% btw) voor het selecteren, corrigeren, retoucheren en verzenden van de beelden. 

Let op: publiceren van foto’s (ook op sociale media) altijd met naamsvermelding fotograaf. Elk gebruik buiten sociale media alleen met toestemming fotograaf. Klik hier voor uitleg copyright

 

Optie 3. Om de fotografie te kunnen gebruiken voor redactionele of commerciële uitingen is toestemming nodig. Er zit copyright op het beeld! Daarvoor is een kleine investering nodig: Om een foto uit archief  te kunnen publiceren vraag ik 150 euro exclusief btw.  Of 250 euro voor het afkopen van copyrights van de hele serie beelden (Optie 4 in keuzemenu).

 

Wil je mij laten weten wat je keus hierin is?

 

  Optie 1Optie 2Optie 3Optie 4

   

  Ik stuur de foto’s dan met WeTransfer z.s.m. door.

  We kunnen je aanvraag uiteraard pas in behandeling nemen als de fotografie al is gepubliceerd en onze afspraken met de opdrachtgever het toelaten.

  Hartelijke groet,

  Robert Elsing