Over mij

 

 

In bovenstaande video ‘Een dag met fotograaf Robert Elsing.’ een verslag van een dag portretfotografie. Want als u mij op pad stuurt voor uw uitgeverij, bureau of bedrijf is het misschien wel belangrijker te weten hoe ik doe wat ik doe, dan wat ik precies maak.

 Verwacht van mij als fotograaf positieve, ontspannen en toch krachtige portretten. Ik maak authentiek en levenslustig beeld. Dichtbij en herkenbaar. De magie van het moment vangend en de kleur van het leven versterkend. En dat alles passend bij de (tijdschrift) formule of merkbeleving waarvoor de fotografie bedoeld is.

Robert Elsing – fotograaf en fotostudio

fotograaf boeken

 

“Werken met Robert Elsing bezorgt mij altijd een glimlach. Hij is gewoon zijn bescheiden ik. Altijd op de achtergrond aanwezig, met zijn hoofd bij de camera en het beeld dat hij gaat schieten. Maar tegelijkertijd ook met het overwicht en enthousiasme dat nodig is om mensen goed en ontspannen voor de camera te krijgen. Die combinatie zorgt telkens weer voor een verbluffend resultaat. Ik ben fan!” 
Marlieke Rens – Public Relations and Communications BDO

“Hij heeft mij vaker verrast met spannende foto’s over schijnbaar saaie onderwerpen”
Till Kramer – Van Lennep Concept, Ontwerp & Art Direction

“Robert Elsing is behalve een goed en  kundig fotograaf, ook een erg fijn mens om mee te werken.  Hij heeft naast z’n professionele kennis ook mensenkennis, wat altijd weer ten goede komt bij de ‘minder makkelijke’ personen die geportretteerd moeten worden. Daarnaast is hij zeer bekwaam, betrouwbaar en attent; hij mist nooit een deadline, levert altijd kwaliteit en stelt mensen gerust. Robert is van grote waarde in mijn netwerk door zijn brede inzetbaarheid en zijn onuitputtelijke enthousiasme” 
Marjan Peters – 8-13 Grafisch Ontwerpers

“Robert Elsing is een fotograaf die je om een boodschap kunt sturen. Van een tabletop productfoto tot het fotograferen van mannen  in pak in kantoren met systeemplafonds. Dat kunnen niet veel fotografen” 
Jaap van der Zwan – Studio Jaap van der Zwan Grafisch ontwerp

“Robert kan alles. Hij combineert menselijkheid met kwaliteit en weet gewone mensen op een bijzondere manier vast te leggen”
Esther Monsanto – freelance bladenmaker

“Stuur fotograaf Robert Elsing op pad en het resultaat zal altijd geweldig zijn. Bespreek met hem wat u in gedachten heeft en zijn kennis en creativiteit doen de rest!”
Ron Bongers – hoofdredactie ATP

“Ik weet altijd met 100% zekerheid dat hij  goed werk aflevert. Daarnaast is hij zeer professioneel in het afhandelen en  levert hij standaard binnen de gevraagde deadline de beelden in hoge resolutie aan. Hij zeurt nooit. Echt een geweldige fotograaf dus en ook nog eens prettig om mee samen te werken” 
Karin Kreuger-Köhne von Jaski – projectcoördinator vdbj_

“Robert heeft zich in mijn ogen ontwikkeld tot één van de beste allround-fotografen van Nederland. Hij brengt met veel creativiteit en vakmanschap elke opdracht tot een goed einde. Ingewikkelde 
opdrachten waar andere fotografen voor terugdeinzen, zijn bij hem in goede handen” 
Pim Christiaans – uitgeverij CocoBooks

“Robert Elsing weet altijd – hoe onverwacht moeilijk de situatie soms ook kan zijn – personen 
op een goeie en verrassende manier vast te leggen. Robert is ook zeer flexibel met boekingen en 
bij wijzingen in planningen van opdrachtgevers. Ik kan hem iedereen aanbevelen” 
Mischa Smit Kleine – grafisch ontwerper

Het was fantastisch om met jullie te werken! We krijgen een prachtig look book!
Atze Schuiling – Muldooneys

“Robert ziet eerder oplossingen dan problemen”
Herman van Heusden – collega fotograaf

“Wat ons betreft onderscheidt Robert zich met afstand van de gemiddelde fotograaf, enerzijds door zijn werk en anderzijds door zijn persoonlijkheid” 
Richard Oerlemans – Sterrencast.nl

“Ik vond het superleuk en ook leerzaam.  Dit is zeker niet de laatste keer. Top!”
Marco Borsato

“Met Robert is het fijn werken. Hij is echt geïnteresseerd, positief, staat open voor nieuwe ideeën en is bovendien een goede fotograaf!”
Rob Berkhout – chef vormgeving Bindinc

“Je hebt altijd een paar toppers die je graag inzet. Robert Elsing is er daar één van” 
Tessa Klösters – Lifestyle redactie tijdschrift Vriendin

“Wat een superfoto’s. In jaren niet zo getroffen: dat IK er blij mee ben” 

Edwin (Ome Willem) Rutten

“Het vastleggen van sfeer en persoonlijkheid is kenmerkend voor fotograaf Robert Elsing.
Zelfs in zijn modefoto’s staat de mens centraal. Zijn foto’s vind ik doeltreffend en verrassend
door creatief gebruik van licht en omgeving” 

Wanda Zijlstra – Sparkle4all

“De foto’s worden met gejuich ontvangen! Dank voor het zo snel af hebben van de foto’s! Vond ons teamwork echt top!”
Aafke Komen, Producent, Stichting CPNB

“Professioneel, productief én positief!” 
Jolanda Rijling – Cachet Communicatie BV

“Hi Robert, thank you for the passion, drive and determination for the perfect shot” 
Marlene Naicker – Muldooneys London

 

Bewaren

Bewaren

Geportretteerd worden is voor veel mensen doodeng, vergelijkbaar met de spreekangst als je een lezing moet geven voor een grote groep. De maag keert om, de handen klam en het hart bonkt. Alles lijkt onder een vergrootglas te liggen.

Als portretfotograaf is het mijn specialiteit om mensen toch als hun betere zelf op de foto te zetten. Een sfeer neer te zetten waardoor mensen zich laten zien, zodat ik het karakter van de geportretteerde kan vangen.

 

Wilt u een fotograaf boeken, met het geruststellende gevoel dat het wel goed komt? Zoekt u een beeldmaker die uw bladformule begrijpt of aanvoelt waar u met uw (personal)brand heen wil?

Verwacht u een resultaat dat boven de middelmaat uitsteekt?

 

fotograaf boeken

 

 

Robert Elsing

foto fotograaf Robert ElsingElke opdracht belonen met het mooist mogelijke plaatje. Dat is de uitdaging. En natuurlijk de kunst om de modellen op een ontspannen en geruststellende manier door de ongemakkelijke ervaring van het poseren te loodsen. Het draait om de emotie en innerlijke schoonheid. Ik geloof in de goedheid van de individuele mens en accepteer volledig wie ze zijn, alleen dan kan je uiterlijke schoonheid vastleggen. Nieuwsgierigheid in plaats van veroordeling. Ik fotografeer meestal vanuit een vooropgezet plan, maar laat mij tijdens het fotograferen leiden door mijn gevoel en mijn bewondering voor het model voor de camera. Een foto wordt echt glamourous, speels, intiem of sexy als de geportretteerde zich ook zo voelt. Die momenten scheppen en vangen is mijn specialiteit.

 

Working Apart Together:

Zijn er voor uw opdracht nog andere professionals als visagisten, stylisten, fotomodellen, vormgevers of tekstschrijvers, nodig? Dan kan ik putten uit een groot netwerk van freelancers. Ik ben u graag van dienst om het beste team voor uw wensen samen te stellen.